Friday, August 31, 2012

Duvar Yazılı Facebook Kapaklar 66





































Duvar Yazılı Facebook Kapaklar 66

Duvar Yazılı Facebook Kapaklar, Wall Written Covers Facebook

Wall Written Covers Facebook, Duvar, Yazılı, Facebook, Kapaklar


Gelinlikler Oyunu










Güzel kıza gelinlik seç ve düğüne hazırla.



































KRİZİ FIRSATA ÇEVİREN TÜRK DEVLERİ KIZ BAKMAYA BAŞLADI!

Krizi fırsata çevirmek isteyen sektörün Türk devleri ise gelinlik kız bakmaya başladı.

,

Kriz şaşkını İtalyan ve İspanyol seramik firmaları kapıya 'satılık' tabelası astı. Krizi fırsata çevirmek isteyen sektörün Türk devleri ise gelinlik kız bakmaya başladı. İMSAD Başkanı Bilmaç 'Dünyanın üç önemli markası, Türkler tarafından markajda' dedi ve ekledi: 'Toplamda 2 milyar euroyu bulan 3 önemli satınalma olabilir'




Yılbaşından bu yana hızlanan şirket satışlarına, inşaat malzemeleri sektöründen karşı hamle geliyor.  Özellikle perakende sektöründe önemli markalar adeta yabancı ortaklık için birbiriyle yarışırken inşaat malzemeleri pazarındaki firmalar yurtdışında büyümek için farklı bir yol izliyor.






İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı ve Belçikalı Koramic'in Genel Müdürü Hüseyin Bilmaç'ın verdiği bilgilere göre sektördeki pek çok firma Avrupa'daki önemli markaları satın almak için görüşmeler yapıyor. Bilmaç, görüşmelerden üçünde son noktaya gelindiğini belirterek, 'Seramik ve vitrifiyede lider olan İtalya'da, İspanya'da işler durdu. Avrupa'nın en önemli markaları bile kriz dolayısıyla sıkıntıda. Devasa firmalar satılık. Türkler bu fırsatı görünce atağa geçti. Türkiye'deki birkaç önemli grup şu anda bu prestij markaları ile flört ediyor. Dünyaca tanınan 3 önemli seramik markasını, pek yakında Türklerin aldığını duyabiliriz' dedi.






Türklerin yüzde 100 hisse alımından yana olduğunu, Avrupalı şirketlerin ise hisselerinin tamamını satmaya direndiğini vurgulayan Bilmaç, 'Eğer satın almalar yüzde 100 şeklinde olursa Türklerin ödeyeceği toplam rakam 2 milyar euroyu bulur. Fakat, şirketler bunun karşılığını dünya pazarında çok farklı, etkin bir konuma gelerek fazlasıyla alacaktır' diye konuştu.






 SİNPAŞ'IN GÖZÜ İSPANYA'DA






Hatırlanacağı üzere, bir yıl önce Kale Grup, İtalyan Fincuoghi şirketini satın almıştı. Eczacıbaşı Holding ve Sinpaş Grubu'na bağlı Seranit de Avrupa'da satın alma fırsatlarını incelediklerini açıklamıştı. Sinpaş'ın İspanya pazarıyla yakından ilgilendiği biliniyor. Kale Grubu'nun da 'yeniden' Avrupa'daki fırsatları takibe aldığı konuşuluyor. İtalya pazarı için 'seramik sektörünün tasarım üssü' diyen sektör oyuncuları bu pazardaki büyük bir satın almanın Türkiye'nin marka imajına da katkı yapacağını söylüyorlar.






 SİYASİ RİSK İŞİMİZİ ETKİLİYOR






 KORAMI'in Türkiye'yi merkez olarak kullanarak, çevre coğrafyalarda büyümek istediğini vurgulayan Bilmaç, uzun süredir İran ve Suriye'ye dair planları bulunduğunu ancak, bölgedeki karışıklıklar nedeniyle bu planları askıya almak durumunda kaldıklarını söyledi.






Bilmaç,  'Orada yerel partnerlerle sıfırdan fabrika kuracağız. Partnerlerimizle görüşmelerimiz sürüyor. Ancak İranlı ortağımız kamuoyunda Türkiye'ye karşı negatif hava estiğini söyledi. Politik riskler işimizi etkilemeye başladı. Genel olarak inşaat malzemeti ihracatı rakamlarına da baktığımızda İran'ın alım konusunda frene bastığını görüyoruz. Oysa yılın ilk çeyreğinde ihracatta İran, Irak'ı geride bırakarak ilk ülke olmuştu' dedi.






 SURİYE'YE MAL GÖNDERDİK






 GEÇEN yıl Suriye'ye 1 milyon dolarlık satış yaptıklarını söyleyen Bilmaç, 'Bizde 5-6 yıl önce başlayan inşaat hamlesi orada yeni yeni başlıyordu. 2012 tam bir şok oldu. Satış, geçen yılın yüzde 10'u seviyesine düştü. Ancak biz hala oraya mal gönderiyoruz. 3 ay önce Suriye'ye malzeme gönderdik. Savaş sonrasında Suriye'de Irak gibi büyük bir pazar oluşacak. Dışında kalamayız' diye konuştu.






 İtalya için bir ilk oldu






 SON olarak Kale Grubu İtalya'nın seramik üssü Sassuolo'da karo seramik üretimi yapan, Edilcuoghi, Edilgres ve Campani markalarını bünyesinde barındıran Fincuoghi'yi satın aldı. Bu satın almaya kadar, 'İtalya'da bir seramik tesisinin yabancı bir şirket tarafından alınması imkansız' olarak görülüyordu. Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay bu satın almayı 'İtalyan seramik endüstrisi için de bir ilk oldu' şeklinde yorumlamıştı.






 Dünya seramiğinin tasarım üssü İtalya






 İTALYA, küresel anlamda seramik sektörünün teknoloji merkezi olarak görülüyor. Bu nedenle de krizin yarattığı satın alma fırsatları Türk seramik sektöründe tüm gözlerin İtalya'ya çevrilmesine neden oluyor. Daha  önce Almanlar'ın 94 yıllık seramik kuruluşu Engers'i ve ardından da dünyanın en çok tanınan 260 yıllık seramik markası Villeroy&Boch'un karo bölümünü satın alan Eczacıbaşı, lüks banyo mobilyaları pazarında Avrupa lideri olan Burgbad'ın çoğunluk hisselerini almıştı. Eczacıbaşı Topluluğu'nun CEO'su Erdal Karamercan, İtalya'ya verdikleri önemi şöyle vurgulamıştı: 'Dünyada seramiğin teknoloji merkezi İtalya'dır. Amacımız orada bir şirket satın almak.'






 2011'de 700 milyon $ ihracat yaptık






 TÜRKİYE Seramik Federasyonu verilerine göre sektör 2011 yılı itibarıyla 3 milyar dolarkık üretim degeri ile dünya pazarında karo üretiminde  dokuzuncu sırada yer alıyor. Sektörün 2011 yılı ihracatının ise seramik sağlık gereçleri ile birlikte 700 milyon dolar olarak gerçekleştiği belirtiliyor.  Sektörün en önemli pazarları da İngiltere, Almanya ve İsrail olarak dikkat çekiyor.






 Eczacıbaşı Sanitec'le de ilgileniyor






 AVRUPA'DA yakin zamanda satın alma yapabilecek büyük gruplar arasında ilk akla gelen Eczacıbaşı Holding... Geçen yıl, Avrupa'da şirket ve marka satın alma planları bulunduğunu açıklayan grup, geçtiğimiz aylarda da Finlandiyalı yapı malzemeleri devi Sanitec'le ilgilendiğini açıklamıştı. Avrupa'da satın alma hedefi bulunan bir diğer grup da Sinpaş. Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, yakın zamanda İspanya'da bir seramik şirketini satın almak için pazarlık yaptıklarını söyledi. Seramik sektörünün onemli oyuncularından Kale Grubu'nun da 'Avrupa'da yeni bir satın alma' için düğmeye bastığı konuşuluyor.

Şenay Köşdere/Akşam


Harika Gelinlikler










Birbirinden güzel gelinlikleri bu oyunda giydirebilirsiniz. En harika akseusarlar ile de gelinlikleri süsleyin. Çok güzel bir sonuç olacaktır. Kanal D Oyunları her yaştan oyunları sizlere sunmaya devam ediyor...



































Tesettür Abiye Elbise 2012

Tesettürlü hanımlara tercihlerinde fayda sağlaması amacı ile Tesettürlü Abiye Elbise Modellerinden bir galeri hazırladık. 2012-2013 yılının en güzel tesettür abiye kıyafetlerinden derlediğimiz yeni modellere buyrun hep birlikte göz atalım.

Son dönemlerde tesettürlü hanımlar kıyafetlerinin şıklığı ve modernliğiyle özel davetlerde ön plandalar. Hatta ve hatta katıldıkları her davette göz kamaştırıcı değişik model ve renklerdeler. Tesettürlü veya tesettürsüz işin içinde kadınlar olunca zerafet çanları çalıyor.

Hanımların görünüşlerine bu denli özen göstermesi modacıları da harekete geçiyor. Her geçen gün yepyeni tesettür abiye modelleri ve tasarımlarla hanımların gönlünde taht kuruyorlar.

Katılabileceğiniz her davet için farklı bir görünüm ve anlam kazandıracak abiye modelleri ile hanımların kafasını meşgul eden çok büyük bir problemi de ortadan kaldırmış oluyorlar.

Hemen aşağıdan sizin için derlediğimiz, göz alıcı ve her özel davete uygun 2012-2013 yıllarına ait tesettür abiye modellerini inceleyebilirsiniz.

Tesettür Abiye Kıyafetler

Thursday, August 30, 2012

Humus Tarifi Tarsus KERVAN HUMUS




Gidilecek görülecek yerler listenizde eğer Tarsus şehride varsa yiyebileceğiniz en güzel humus Kervan'dadır. Yaklaşık 3 dakikada masanızda istediğiniz şekilde hazırlarlar, biz tereyağlı olanını bayıla bayıla yiyorduk. Tarifini ustaya sorduğumda sitelerinde olduğunu söylemişti. Geçenlerde yaptık ailecek bayıldık.Şimdi tekrar ne zaman yaparız onu konuşuyoruz  :)) Direk web sitelerinde alıntı yaparak yayınlıyorum. Afiyet Olsun.






 






 






Alıntıdır...






www.kervanhumus.com






 






 






HUMUSUMUZ...

Yemek tariflerinin evrenselleşmesi sonunda nerede ve nasıl doğduğu unutulmayacak kadar yayılması, girdiği her kültürde farklılaşıp zenginleşmesi, damak tadlarına göre çeşitlenmesi hem mutfağın mantığına, hem de insanın doğasına uygundur. Ama yine de farklı bir lezzetle karşılaşıldığında orjinali haliyle merak edilir. Humusu da aynı şekilde merak edip internette araştıranlar görecektir ki, Humusun Akdenizli bir meze ve yemektir. Daha da özelde Tarsus mutfağındandır. Her haliyle Türk mutfağına aittir. Ortadoğu mutfağına ait olduğunu söyleyenler de vardır. Bu görüşün sahipleri Suriye'de humus adlı bir şehir olduğundan yola çıkarlar. Son dönemlerde Avrupa ve Amerika'da da popüler ve cips eşlikçisi bir meze haline gelmiş olduğunu internetten öğrendik. Biz bu yemeği atalarımızdan öğrendik ve Türkiye'mize Tarsus'tan yayıldığını biliyoruz. Diğer yandan 2005 yılında da Humus Tarsus'a tescillendi. Kervan Humus'ta 4 çeşit humus yapmaktayız; TEREYAĞLI, PASTIRMALI, SUCUKLU, ZEYTİNYAĞLI.




Kısaca Humus Tarifi: Malzemeler: 1/2 su bardağı tahin

1/2 tatli kaşığı kimyon

1/2 tatlı kaşığı sumak

1 3/4 su bardağı nohut

1 tatli kaşığı kırmızı biber

1/6 demet maydanoz

2 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı limon suyu

2/3 su bardagi zeytinyağı

3 diş sarmısak

3 su bardağı

Yapılışı:Nohutu yıkayın, 2 su bardağı su ile bir gün önceden ıslatın, bir su bardağı su daha ekleyip, basınçlı tencerede, iyice yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin, pişirme suyundan çıkarıp, ezerek tel süzgeçten geçirin. Sarmısağı soyup yıkayın, ezin, 1/2 su bardağı zeytinyagı, tahin, limon suyu, tuz ve 1/2 tatlı kaşığı kırmızı biberle birlikte nohuta ekleyin, pişirme suyundan ½ çay bardaği koyun, karıştırın, servis tabağına alın. Maydanozu yıkayın, ayıklayın, yapraklarıyla ezmeyi süsleyin, aralarına sumak ve kimyon serpin. Kalan yağı tavada ısıtın, kalan kırmızı biberi ekleyin, bir iki kez karıştırın, ocaği kapatın, ezmenin üzerine gezdirin.

Wednesday, August 29, 2012

Ata Demirer ve Özge Borak 2012'de evlenen ünlülerden


Ünlü komedyen Ata Demirer oyuncu sevgilisi Özge Borak ile 2012 Nisan ayında evlendi:) Eyvah Eyvah filminin setinde tanışan ve birbirine çok yakışan çiftin düğünleri Suada'da yapıldı.Özge Borak'ın gelinliğini ünlü modacı Dilek Hanif tasarladı. Özge Borak gelinlik modeli oldukça sade fakat detaylarda şıklaşıyor. Tül üzerine dantel ve  işlemelerle süslü gelinlik , öpücük yaka olarak tabir ettiğimiz bir yakaya sahip. Gelinliğin eteği altlarda kabarıklaşmış ve Özge Borak  tam bir gelin görüntüsü kazanmış:) Özge Borak'ın duvak, saç ve makyajı ise son derece sade. Bu haliyle Özge Borak'ın güzelliği de ön plana çıkmış. Umarız Ata Demirer ve Özge Borak'ın yüzü bu fotoğraf karelerindeki gibi hep güler:)




















Tuesday, August 28, 2012

Kızımın odası için aplikeli kırlent


Prensesimin odası için hazırladığım 70x70 alttan fermuarlı bir kırlent. Artan kumaşlardan yaptım. Yeşil şeritler rico design keten biyesinden diktim biraz pahalı ama gerçekten çok kaliteli renkleri de gayet pastel ve şık. ortadaki alanın boş kalmasını istemedim. Daha önce kesip hazırladığım bir kaç aplike öğrneğinden seçmeler yaparak böyle bir desen çıkardım ortaya. Kızımın isteği üzerine kuşlardan birinin gözlerinde kirpik var :) diğeri erkek o yüzden onda yok. Hem arada kalp varsa aşıklarmış :) sevgiyle kalın. :)












Monday, August 27, 2012

Lale Desenli Lif Örnekleri

 

By Suzan




Tarih on 23 Ağu 2012 at 6:24am






Sevgili hanımlar el işlerinize yeni örnekler eklemek isterseniz sizler için eklediğim bu harika lif örneklerini el işlerinenize ekleyip harika modeller yapabilirsiniz. Bugünkü maklemizde sizler için eklediğim lale lif örneklerini sizlerle paylaşmak istiyorum.









































 






 



Devamını Oku

Sunday, August 26, 2012

Kuranda toplumsal yasalar ile ilgili 10 ayet


  • Anasayfa




  • Kuranda toplumsal yasalar ile ilgili 10 ayet



Sponsor Baglantilari

kuranda toplumsal yasalar ile ilgili 10 ayet




Sponsor Baglantilari



Fiziksel yasalar ile ilgili ayetler


“Onun varlığın delillerinden biri de denizde dağlar gibi yüzen gemilerdir” (Şura 32)


“Gece ile gündüzü birbiri ardınca getiren Allah’tır” (Furkan 62)


“Güneş ve ay belirli bir hesaba göre hareket etmektedir” (Rahman suresi 5 ayet)


Biyolojik yasalar ile ilgili ayetler


“Biz rüzgarları aşılayıcı olarak gönderdik ve gökten su indirdik de onunla su ihtiyacınızı karşıladık” (Hicr suresi, 22)


“Yeryüzüne bakmazlar mı? Orada her güzel çiftten nice bitkiler yetiştirdik” (Şuarâ suresi, 7)


“Allah her canlıyı sudan yarattı İşte bunlardan kimi karın üstünde sürünür, kimi de iki ayağı üstünde yürür Allah dilediğini yaratır (Nur suresi, 45)


“Size tohumlar bitkiler( ağaçları) sarmaş dolaş olmuş bağlar, bahçeler yetiştirmek için üst üste yığılıp sıkışan bulutlardan şırıl şırıl akan sular indirdik” (Nebe suresi, 14-16)


“Çardaklı ve çardaksız(üzüm) bahçeleri, ürünleri çeşit çeşit hurmaları, ekinleri, birbirine benzer ve benzemez biçimde zeytin ve narları yaratan odur Her biri meyve verdiği zaman meyvesinden yiyin ” (En’** suresi, 141)


Toplumsal yasalarla ilgili ayetler


“Sizden önceki milletlerin başından nice olaylar gelip geçmiştir Yeryüzünde gezin dolaşın da yalancıların sonunun nasıl olduğuna bir bakın” (Ali İmran suresi, 137 ayet)


“Onlar yeryüzünde gezip kendilerinden öncekiler sonunun nasıl olduğuna bakmazlar mı?”(Fatır suresi, 44 ayet)



Sponsor Baglantilari



25 Ağustos 2012 Saat : 6:08

Friday, August 24, 2012

2012

Submitted on

Ağustos 17, 2012 by

admin






2012-2013 dantel elbise modelleri ve çeşitleri sizlerle hanımlar…






Bundan önceki makalelerimizde sizlere dantel elbise modellerini sunmuştuk ama bu yeni sunacağım 2012-2013 dantel elbise modellerini başka yerde bulamıyacağınızın garantisini verebilirim. En yeni çıkan bu dantel elbise modellerini kadinmelektir.com’ olarak sizler için araştırdık ve paylaşıyoruz. Diğer dantel elbiselere göre daha güzel motifli ve daha şık görünen bu modellere bayılacaksınız.






Yaz sıcaklarında giyilmesi çok iyi gelen dantel elbiseler çeşitli firmalarda ve mağazalarda satılmaktadır. Sizlere sunduğum 2012-2013 modellerine bakmak isterseniz aşağıdaki galerimize bir göz atmalısınız.













Bir önceki yazımız olan En güzel örgü sabun bezi modelleri başlıklı makalemizde örgü sabun bezi hakkında bilgiler verilmektedir.

Akvaryum Face Kapaklar 2

















































Akvaryum Face Kapaklar 2

Akvaryum Face Kapaklar, Aquarium Facebook Covers

Akvaryum, Facebook, Kapaklar,Aquarium, Facebook, Covers