Monday, July 2, 2012

Göğüs Dolması yemeği tarifi
















 40 dk.    4 kişilik  






Malzemeler


1 Bütün tavuk göğsü

2 Çorba kaşığı sıvıyağ

250 gr ıspanak

1 Adet soğan

10 Adet mantar

Yarım çorba kaşığı un

1 Çorba kaşığı krema

1 Kahve fincanı su

1 Çorba kaşığı salça

Tuz, karabiber 






Hazırlanışı

  • Tavuk göğsünü ikiye bölün.

  • Keskin bir bıçakla geniş kısımlarını ortadan kesmeden açın.

  • Ispanağı temizleyin.

  • Soğan ve mantarı çok ince kıyın.

  • Sıvıyağda unu kavurun ve sebzeleri ekleyin.

  • Tuzu ve karabiberi ilave edip, soğumaya bırakın.

  • Sonra malzemeyi krema pompasına koyun.

  • Açılan yerden tavuk etlerini doldurun.

  • Üzerine salça sürüp, folyoya sarın ve tepsiye dizin.

  • Üzerine 1 kahve fincanı su ekleyin.

  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında et iyice yumuşayana dek pişirin.

  • Sonra folyoyu üzerinden çıkartın.

  • Dilimleyerek servis yapın.




Göğüs Dolması yemeği tarifi

No comments:

Post a Comment