Wednesday, July 4, 2012

Üzüm Hoşafı Tarifi




MALZEMELER


2 su bardağı kuru üzüm (tercihen sarı çekirdeksiz üzüm)


5 su bardağı su


1 çay bardağı şeker


Bu hoşaf tarifi 4 kişi içindir.





Üzüm Hoşafı Tarifi


Üzümlerin sapını çöpünü ayıklayın. Üzerini örtecek kadar suda 5 dakika bekletip sudan çıkarın. Bir tencereye alın. 4 su bardağı su ilave edin. Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısıp 15 dakika daha pişirin. Üzümler yumuşayınca şekerini ilave edin. 5 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın. Kâse veya bardaklarda (isterseniz tanelerini süzerek) servis yapınız.

No comments:

Post a Comment