Sponsor Bağlantılar
Domates Salçası Sosu nasıl yapılır, Domates Salçası Sosu ne zaman ve ne şekilde yapılır püf noktaları nelerdir.
Malzemeler
Yarım su bardağı rafine yağı
1 kilogram domates salçası
2 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Sebze karışımı
20 bardak su
Baharat
10 su bardağı et suyu
3 çorba kaşığı tepeleme un
Tarifi
Derin bir tencereye rafine yağını koyup kızdırınız ve sebzeleri üzerine ekleyip karıştırarak 2-3 dakika boyunca kavurunuz. Salçasınıda ekleyip 2-3 dakika daha kavurunuz. Daha sonra bütün malzemeyi katıp kaynatarak yarım saat pişiriniz. Unu bir bardak ılık su ile ezerek karıştırarak salçaya katınız. 15 dakika daha kaynatarak ateşten alın ve içindeki baharat torbasını çıkarıp atınız. Normal süzgeçten süzdürüp kullanınız ve soğutarak buzdolabında saklayıp. İstediğiniz zaman ısıtıp kullanınız.
Afiyet Bal Şeker Olsun..
No comments:
Post a Comment