Saturday, September 1, 2012

Pasta Tarifleri

Eğer yakın zamanda bir düğüne gidecekseniz, gittiğinizde pasta kesilirken damat ve pastacıya dikkatlice bakın. Elindeki bütün imkanlarla, zar zor düğün yapmaya çalışan damada birde pastacı darbe vurmaya ve onu güzelce yolmaya çalışır. O kadar davetlinin içinde , -acaba parası varmı yokmu, cebinde ne kadar var- demeden bıçak kesmiyor parası ister.


Damat garibim parasını verdiği pastaya birde ”bıçak kesmiyor” parası vermesi gerekiyor. Baştan beri ”Pasta” diyoruzda , yediğinizde anlarsınız, pasta dışında herşeye benzer. Sanki sünger koymuşlar içinede onu yiyoruz. O kadar kalitesiz bir şey olmaz. Zaten çoğu çöpe gider. Pasta denince aklınıza ilk, düğünlerdeki arsız pastası yada yaş pasta gelmesin.


Pastanın çeşitleri vardır. Tuzlu Kuru pasta, Yaş pasta, Ekler Pasta, Mozaik Pasta gibi…  Kadınlar komşularını evlerine davet ettikleri, günlerde. Bu pastaları yapıp ikramlarda bulunurlar. Sırf pasta tarifleri ve akabinde diğer yemek tarifleri ile ilgili uzun uzadıya konuşurlar. Falancanın gelininin yaptığı kuru pastayı eleştirip, bilip bilmedikleri bütün bilgileri ortaya dökerler. Pasta tarifleri çok çeşitlidir saymakla bitmez.

Sizlere bir pasta tarifide biz verelim…


Gerekli Malzemeler
1 paket kakao
1 yumurta
2 fincan toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
1 paket Margarin
1 paket kabartma tozu


Yapılışı; Toz şekeri ile yumurtayı bir kabın içinde el teli ile güzelce çırpın. çırpma işleminden sonra içine oda sıcaklığındaki margarini, vanilyayı,sıvı yağ ve kakaoyu boşaltarak bu kez elinizle malzemeli yedirmeye çalışın. Ardından üzerine yavaş yavaş  un ekleyip yoğurun. Hamurunuz kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurmaya devam edin. Yoğurma işlemide bittikten sonra fırın tepsinize az bir yağ akıtın ve hamurlarınıza şekiller vererek kalıplar yardımıyla da yapıp dizebilirsiniz. önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırına atın ve 15 dk içesinde kuru pastalarınız pişmiş olacaktır.

3 comments: