Monday, September 17, 2012

Şehriyeli Güveç

Şehriyeli Güveç



Malzemeler
750 gr. Koyun eti
1/2 paket Arpa şehriye
3 adet Domates
2 adet Soğan
2 yemek kaşığı Margarin
1 tatlı kaşığı Karabiber
Tuz


Yemeğin Tarifi
1. Kuşbaşı doğranmış et, yıkanır, süzülür, tencereye konur; kuvvetli ateşte 3 – 4 dakika çevrilir.


2. Ete, ince doğranmış soğan, tuz ve karabiber katılır. Soğan pembeleşmeye başladığında, kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış, küçük doğranmış domatesler ilave edilir, karıştırılır, biraz kavrulduktan sonra, etlerin üstünü örtecek kadar sıcak su konur ve fırına sürülür. Et ilik gibi yumuşayıncaya kadar, gerektiğinde sıcak su ilave edilerek, orta ısılı fırında pişirilir.


3. Bir güvece, iki kaşık yağ konur, eriyince şehriye katılır, karıştırılarak pembeleşinceye kadar kavrulur, pembeleştiğinde 1 1/2 su bardağı sıcak su ilave edilir ve tuz katılır, orta ateşte pişirilir.


4. Şehriye suyunu çekince ortası çukurlaştırılır ve tenceredeki et buraya aktarılır. Güveç tekrar orta ısılı fırına konur, 5 dakika daha pişirilir. Sıcak servis yapılır.

No comments:

Post a Comment