Tuesday, August 14, 2012

Ali Nazik Tarifi













Ali Nazik


MALZEMELER

4 adet patlican

3 çorba kasigi margarin

3 kahve fincani un

3 kahve fincani süt

2 kahve fincani rendelenmis kasar peyniri

2 çorba kasigi margarin

2 adet sogan

250 gr yagsiz kiyma

4 adet domates

4 adet sivri biber

3 kahve fincani et suyu

Tuz

YAPILIŞI

Patlicanlari ateste közleyin. Sonra kabuklarini soyun ve bir çatal yardimi

ile ezin. Genis bir tavada 3 çorba kasigi margarini eritin. 3 kahve fincani

unu ilave edin. Pembelesene dek kavurun. Sonra sütü azar azar ekleyin.

1-2 dakika çatalla ezilmis patlicanlari, 2 kahve fincani kasar rendesini

tavaya aktarin. Ayri bir tavaya 2 çorba kasigi margarini koyun. Küçük

dogranmis soganlari pembelesene dek kavurun. Kiymayi ilave edin. 2-3

dakika sonra küçük dogranmis domatesleri, sivri biberleri, 3 kahve fincani et

suyunu ve tuzu ekleyin. 10 dakika sonra atesten indirin. Begendinin üzerine

kiymali harci koyup, servis yapin.

No comments:

Post a Comment