Gidilecek görülecek yerler listenizde eğer Tarsus şehride varsa yiyebileceğiniz en güzel humus Kervan'dadır. Yaklaşık 3 dakikada masanızda istediğiniz şekilde hazırlarlar, biz tereyağlı olanını bayıla bayıla yiyorduk. Tarifini ustaya sorduğumda sitelerinde olduğunu söylemişti. Geçenlerde yaptık ailecek bayıldık.Şimdi tekrar ne zaman yaparız onu konuşuyoruz :)) Direk web sitelerinde alıntı yaparak yayınlıyorum. Afiyet Olsun.
Alıntıdır...
www.kervanhumus.com
HUMUSUMUZ...
Kısaca Humus Tarifi: Malzemeler: 1/2 su bardağı tahin
1/2 tatli kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı sumak
1 3/4 su bardağı nohut
1 tatli kaşığı kırmızı biber
1/6 demet maydanoz
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı limon suyu
2/3 su bardagi zeytinyağı
3 diş sarmısak
3 su bardağı
Yapılışı:Nohutu yıkayın, 2 su bardağı su ile bir gün önceden ıslatın, bir su bardağı su daha ekleyip, basınçlı tencerede, iyice yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin, pişirme suyundan çıkarıp, ezerek tel süzgeçten geçirin. Sarmısağı soyup yıkayın, ezin, 1/2 su bardağı zeytinyagı, tahin, limon suyu, tuz ve 1/2 tatlı kaşığı kırmızı biberle birlikte nohuta ekleyin, pişirme suyundan ½ çay bardaği koyun, karıştırın, servis tabağına alın. Maydanozu yıkayın, ayıklayın, yapraklarıyla ezmeyi süsleyin, aralarına sumak ve kimyon serpin. Kalan yağı tavada ısıtın, kalan kırmızı biberi ekleyin, bir iki kez karıştırın, ocaği kapatın, ezmenin üzerine gezdirin.
No comments:
Post a Comment