Monday, August 13, 2012

Garnitürlü Pirinç Pilavı

  • 1 su bardağı pirinç

  • 1 adet küçük havuç

  • Yarım su bardağı bezelye

  • 1 adet tavuk bulyon

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • Tuz

  • Pirinçlerin üzerini geçecek kadar sıcak su




Havuç minik minik doğranır haşlanır,aynı şekilde bezelye rengini kaybetmeyecek kadar haşlanır süzülür.


Pirinç ılık suda yarım saat kadar ıslatılır ve nişastası gidene kadar soğuk suda yıkanır süzülür.(lapa olmaması için)


Tereyağı ve sıvıyağ karıştırılıp eritilir,pirinçler eklenir ve bir iki çevrilir.içine bulyon ve tuz atılır karıştırılır.


Havuç ve bezelyede eklenir,pirinçlerin üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.


Suyunu çektikten sonra bir kere karıştırılıp dinlenmeye bırakılır…servis edilir…afiyet olsun…



NOT: garnitürleri hazır olarakda alabilirsiniz fakat ben sevmediğim için kendim yapmayı tercih ettim…

No comments:

Post a Comment