Friday, August 17, 2012

Hamur Kızartması Tarifi

  • Perşembe, Ağustos 16, 2012, 10:40

  • Hamur İşleri

  • 7 views



Facebook'ta Paylas




Hamur Kızartması




Malzemeler

• 3 su bardağı un

• 1 çay kaşığı karbonat
• 1 su bardağı sulu yerinden yoğurt

• 1 tatlı kaşığı tuz

• 1 adet yumurta

Hazırlanışı
Karıştırma kabına yoğurdu, yumurtayı, kabartma tozunu ilave edip çırpma teliyle karıştırıyoruz. Üzerine unu ekleyip yoğuruyoruz. Kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olması gerekiyor. Eğer tersi olursa biraz un ilave ediyoruz. Hamurumuzu 3 dk. yoğurup sonra da 3 dk. dinlendiriyoruz. Tezgaha un serperek merdaneyle kurşunkalem kalınlığında açıyoruz. Açılmış olan hamurumuzu su bardağıyla daire şeklinde veya üçgen şekillerde kesebiliriz. Bol kızgın yağda iki tarafını da iyice kızartıyoruz. Havlu kağıtla yağını alıp servis tabağına yerleştiriyoruz. Mot Yanında marmelat, krem peyniri, kekikli, pul biberli zeytin, domates ve salatalık söğüş ile servis yapıyoruz. Afiyet olsun








Yazar Hakkında

admin Sitede 530 Konusu Bulunmaktadir.















Eğer profil resminizin görünmesini istiyorsanız gravatar'a ücretsiz kaydolabilirsiniz.


Facebook'ta Paylaş

No comments:

Post a Comment