- Perşembe, Ağustos 16, 2012, 10:40
- Hamur İşleri
- 7 views
Facebook'ta Paylas
Hamur Kızartması
Malzemeler
• 3 su bardağı un
• 1 çay kaşığı karbonat
• 1 su bardağı sulu yerinden yoğurt
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 adet yumurta
Hazırlanışı
Karıştırma kabına yoğurdu, yumurtayı, kabartma tozunu ilave edip çırpma teliyle karıştırıyoruz. Üzerine unu ekleyip yoğuruyoruz. Kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olması gerekiyor. Eğer tersi olursa biraz un ilave ediyoruz. Hamurumuzu 3 dk. yoğurup sonra da 3 dk. dinlendiriyoruz. Tezgaha un serperek merdaneyle kurşunkalem kalınlığında açıyoruz. Açılmış olan hamurumuzu su bardağıyla daire şeklinde veya üçgen şekillerde kesebiliriz. Bol kızgın yağda iki tarafını da iyice kızartıyoruz. Havlu kağıtla yağını alıp servis tabağına yerleştiriyoruz. Mot Yanında marmelat, krem peyniri, kekikli, pul biberli zeytin, domates ve salatalık söğüş ile servis yapıyoruz. Afiyet olsun
Yazar Hakkında
admin Sitede 530 Konusu Bulunmaktadir.
Eğer profil resminizin görünmesini istiyorsanız gravatar'a ücretsiz kaydolabilirsiniz.
Facebook'ta Paylaş
No comments:
Post a Comment